Vigtigt at få lavet en ægtepagt, når du har børn fra et tidligere forhold

29 maj 2017 Emilie Jacobsen
Vigtigt at få lavet en ægtepagt, når du har børn fra et tidligere forhold

Har du børn fra et tidligere forhold, er det vigtigt, at du får lavet en ægtepagt med din nye ægtefælle. Det kan nemlig komme til at gå udover de penge og værdier, som du havde tænkt, at dine børn skulle arve, hvis du bliver skilt og ikke har lavet en ægtepagt. Det er derfor vigtigt at få det gjort. 

Hvis du har brug for hjælp til at få lavet en god ægtepagt, der tilgodeser jer begge, er det en god ide, at I kontakter Hviid Advokater. De har mange års erfaring med at hjælpe par med at lave en ægtepagt. De ved derfor, hvordan I kan få taget hånd om tingene på den bedst mulige måde. 

Der kan være mange ting, som du gerne vil have, at dine børn skal arve. Det kan for eksempel være, at du har arvet nogle penge fra dine forældre, og at du gerne vil have, at det, der er tilbage af dem, når du er død, går i arv til dine børn. I det tilfælde skal du have lavet et særeje på pengene, så din ægtefælle ikke er berettiget til nogle af dem ved skilsmisse. Der findes flere forskellige former for særeje, og det er en god ide at tale med din advokat om, hvad de vil komme til at betyde for jer. Der er nemlig nogle, der kan gøre det svært for din ægtefælle at sidde i uskiftet bo ved din død. 

Noget andet, som det er en god ide, at I bliver enige om, er, hvordan I skal dele jeres pensionsopsparinger. Det kan virke naturligt, at det, man selv har sparet op, er det, som man kan tage med ud af ægteskabet igen, men du kan langt fra altid være sikker på, at det er sådan. Det er derfor en god ide at få undersøgt, hvordan jeres pensioner vil blive fordelt imellem jer, og om det er nødvendigt for jer at have særeje i forhold til jeres pensioner. Det er ærgerligt at have færre penge til sig selv som ældre, fordi ens tidligere partner har fået en del af pensionen. 

Endelig skal I selvfølgelig også tage stilling til de ting, som I ejer sammen. Det kan for eksempel være hus, sommerhus og bil. Det kan være en kilde til megen frustration og vrede, at man ikke i tide har fået aftalt, hvad der skal ske med de ting. Specielt hvis den ene går med en ide om en måde at dele på, mens den anden har et helt andet syn på det. 

Flere Nyheder