Start i det små og byg ud

28 september 2021 Lotte Hindsberg

Går du med tanker om at begynde at brygge din egen øl, har du flere muligheder. Du kan vælge at starte med at at købe et startkit, et såkaldt Beer Brew, som kan fåes for under 500 kr. og som giver dig mulighed for at afprøve at brygge øl. 

Alternativt kan du begynde at invester i et brygudstyr. Her er det vigtigt at du vælger et der passer til dit behov, og ikke nødvendigvis det dyreste og “state of the art” brygudstyr, som findes på markedet. Tag personalet med på råd og vejledning og find i stedet det brygudstyr, der passer til dit behov og som stille og roligt kan udvides, i takt med at dine behov bliver større.

Lær at brygge øl

Der er flere måder du kan lære at brygge øl. Du kan vælge at starte med at tage på en 1. dags kursus i ølbrygning. Her vil du på en efterdag og aften lære det basale omkring ølbrygning. Som regel får du det bryggede øl med hjem, så arranger hvis det er muligt at blive hentet.

Der findes også et godt udvalg af bøger om ølbrygning. Både på dansk og engelsk. Her kan du lære om alt fra øllens historie og forskellige måder at brygge på. Der vil også være opskrifter på mad der passer til de forskellige typer af mad, så du kan sammensætte en menu med tilhørende øl, når du har inviteret venner og familie på besøg.

Der er også et godt udbud af videoer på YouTube. Her kan du se videoer om alle former for brygning og teknikker.

Personalet som sælger ingredienser til ølbrygning er også en sand guldgruppe af viden. 

Når du går igang med at bygge øl og især hvis du eksperimenter, er det en god ide at skrive dine forsøg ned i en bog, som du kan vende retur til.

Flere Nyheder