Hvornår kan du kontakte et kvindekrisecenter?

25 april 2022 Cecilie Mortensen

advertorial

Er du ikke helt klar over, hvornår du kan kontakte et kvindekrisecenter? Så er der flere eksempler at finde i denne artikel. Det kan forhåbentligt også være brugbart, hvis du står i en situation, hvor du har brug for hjælp. 

Situationer hvor du kan kontakte et kvindekrisecenter

Når du er udsat for vold

Er du i et forhold med en partner, som er voldelig? Eller har du måske en tidligere partner, som stadig er det overfor dig? Så er der god grund til at kontakte et kvindekrisecenter. Et center som dette kan nemlig give dig et midlertidigt sted at være, når du ønsker at komme i sikkerhed. 

Noget der er vigtigt at nævne omkring centre som disse er, at du har mulighed for at blive transporteret derhen. Ringer du til et center, kan du aftale med dem, at de henter dig, så du hurtigt kan komme væk. 

kvindekrisecenter

Når du er udsat for trusler 

Du kan også kontakte et kvindekrisecenter, når du er udsat for trusler. I situationer som disse kan det nemlig være mindst lige så vigtigt at komme væk fra den situation, du er i – og derfor kan du også forvente, at du kan flygte hen til et krisecenter.

Hvilket kvindekrisecenter skal du kontakte? 

Der findes flere kvindekrisecentre rundt i hele landet. Det kan naturligvis være en fordel, at du kan komme til et, som kan dække dine behov. Det kan være ift., at du kan få transport derhen til, at der er mulighed for at tage et eller flere børn med, og at der er mulighed for at få lektiehjælp.

Det kan også være en fordel, hvis du vælger et krisecenter, som også kan tilbyde krisebearbejdning og traumebearbejdning – for det kan være utrolig vigtigt at få, når du har brug for at få hjælp. Men det kan du også læse mere om på centrenes hjemmesider: https://ellestedet.com/.

Flere Nyheder